Sortiment från Härryda Karlsson
Svenskt kött rökt på gammaldags vis. Härryda Karlsson är ett renommerat charkuteri som drivs som familjeföretag sedan det grundades 1918 i Gårda mitt i Göteborg. Sedan dess har man flyttat ut till Härryda, vilket man gjorde på 50-talet. Nu är det tredje generationen Karlsson (Marcus) som tagit över och tagit stora kliv in i framtiden genom lanseringen av Peas of Heaven, det växtbaserade (veganska) varumärket för deras produkter tillverkade från svenska ärtor som blivit extremt väl mottaget runt om i landet.
Sortimentet från Karlssons Charkuteri består i framförallt korv och hamburgare av hög kvalitet som steks, grillas och kokas runt om i Sverige både inom foodservice och dagligvaruhandeln. Man lägger stor kraft på att arbeta ansvarsfullt och lånsiktigt. ALLT kött i produktionen är svenskt och föds upp och slaktas i närområdet kring Härryda. Det minskar transporterna och klimatpåverkan samt värnar om svensk djurhållning.
I produktionen röker man på gammaldagsvis med alspån och använder endast naturliga kryddor för att kunna leverera bästa möjliga smak.